L-arginin er kjent for sine egenskaper til å utvide blodårene og regulere blodtrykket. En mengde på 3000 mg L-arginin i kombinasjon med vitaminene B6, B12 og folinsyre kan bidra til å redusere høyt blodtrykk. Kombinert med furubarkekstrakt er L-arginin påvist å være et effektivt naturlig potensmiddel. Aminosyren L-arginin spiller også en viktig rolle med å styrke immunforsvaret hos mennesker.

Nå er en annen anvendelse av L-arginin blitt undersøkt: å bruke den som en ingrediens i tannkrem og observere virkningen på plakk og tannkjøttbetennelse (periodontitt). Resultatene av en studie utført under ledelse av Prof. Alexander Rickard ved University of Michigan i 2015 ser lovende ut.1 I laboratorieforsøk var L-arginin i stor grad i stand til å nøytralisere utviklingen av plakk samt redusere bakterievekst.

Fremtidige anvendelser kan langt overstige anvendelse i tannpasta, fordi plakk, en biofilm, er lik andre biofilmer som blant annet finnes på sykehus. Mer enn 50% av alle infeksjoner man pådrar seg på et sykehus kan spores tilbake til biofilm.

Selv om den eneste fordelen er en forbedring i forebyggingen av tannkjøttbetennelse gjennom bruk i tannkrem, vil dette være til stor helsegevinst. I USA har 24 prosent av alle amerikanerne ubehandlede hull i tennene, og omtrent 39% en mild til moderat tannkjøttbetennelse. Blant eldre voksne, øker dette antallet til to tredjedeler av befolkningen.

Kilde:

  1. Rickard, A., et al. “L-Arginine Destabilizes Oral Multi-Species Biofilm Communities Developed in Human Saliva”; 2015; DOI: 10.1371/journal.pone.0121835
Share and help your friends!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr