Menn har mange muligheter til å forbedre kvaliteten på sædcellene sine, og dermed øke sannsynligheten for en graviditet. Mannlige infertilitetsproblemer er årsaken til 40 % av infertilitetsproblemer hos infertile par. Alle menn bør derfor huske på disse ti tipsene for å forbedre mannlig fertilitet:

  1. Unngå alkohol: Selv små mengder alkohol reduserer antallet sædceller hos menn.
  2. Røyking: Slutt! Nikotin er ikke bare skadelig for blodårene, men også for lommeboken. Røyking reduserer antall sædceller og sædcellenes motilitet (bevegelse).
  3. Ikke bruk narkotika: Selv små mengder narkotika ødelegger sædcellene, så hold deg unna narkotika dersom du ønsker å bli far.
  4. Miljøgifter: Sprøytemidler, insektmidler, tungmetaller og kjemikalier skader DNA. Hold deg unna!
  5. Slapp av og unngå stress: Du kan miste interessen for sex hvis jobben gjør deg sliten, trøtt og stressa. Det betyr ikke at du skal si opp jobben helt enda. Men kanskje du kan innta en mer avslappet holdning.
  6. Sex om morgenen: Den beste tidspunktet for samleie er om morgenen. Studier har vist at det er flere sædceller om morgenen enn om kvelden.
  7. Kosthold og slanking: Ikke ty til ekstreme metoder hvis du prøver å gå ned i vekt. Å kutte ned på enkle karbohydrater, hvitt mel og sukker i kostholdet ditt er bra. Proteiner, aminosyrer, vitaminer og sporstoffer er derimot nøkkelen for sædcellenes utvikling.
  8. Sykling: Velg en annen idrett. Å sitte på et sykkelsete fører til høyere temperaturer og økt press på de følsomme delene av den mannlige anatomien. Trening er en god ting — men sykling er ikke det beste valget når du og partneren din ønsker å bli gravid.
  9. Mobiltelefoner: Det er ok å bruke telefonen, men ikke ha telefonen i bukselommene dine. En ungarsk studie har vist at menn som hadde telefonen sin påslått i bukselommen hadde betydelig færre sædceller i sitt ejakulat.
  10. Utfyll kostholdet ditt med de viktigste sporstoffene, aminosyrene og antioksidantene. Detaljer rundt hvordan disse effektivt kan forbedre et spermiogram ser du her. Klikk her for et utvalg av anbefalte produkter.
Share and help your friends!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr